søndag den 27. oktober 2013

Få ordnet dine tandproblemer med en fuldkæbebro

Hvis du har været uheldig og har mistet adskillige tænder, så er det muligt at erstatte disse med porcelænstænder, som er monteret oven på såkaldte implantater. Dette kaldes også for en fuldkæbebro og er et velkendt og effektivt indgreb inden for tandgerningen.

Princippet bag en fuldkæbebro er det samme som i forbindelse med en enkelt implantatbehandling, når du kun har mistet en enkelt tand. Forskellen er blot, at der benyttes flere implantater og flere tænder af porcelæn.

Hvad er en fuldkæbebro?
En fuldkæbebro består af en række af porcelænstænder, som ofte sidder sammen på én lang linje. Dette kaldes også undertiden for en implantatbro. Disse tænder vil være påsat én eller flere implantater. Antallet af implantater er ofte mindre end antallet af porcelænstænder, da det sjældent er nødvendigt at isætte ét implantat for hver porcelænstand.

Et eksempel på dette kunne blandt andet være en fuldkæbebro, som består af op til 10 til 14 porcelænstænder, som erstatter samtlige tænder i under- og overmunden. Til trods for at der således er tale om rigtig mange porcelænstænder, så vil det som regel være tilstrækkeligt kun at forankre dem på fire til seks implantater.

Implantater føles som naturlige tænder
Én af de store fordele ved implantater er, at de føles som helt naturlige tænder. Dette gælder både med hensyn til kæbebroens udseende såvel som dens funktion.

Tandimplantater af lavet af grundstoffet titanium, som indgår i en kemisk forbindelse med kæben. Dette gør, at tandimplantaterne sætter sig godt og grundigt fast, sådan som tilfældet jo også er med almindelige tænder og tandrødder.

Provisorisk tandbro
Når du skal have lavet en tandbro med implantater, så vil tandlægen i de fleste tilfælde montere en midlertid tandbro efter operationen. På et senere tidspunkt vil tandlægen så fjerne den midlertidige tandbro og påsætte den rigtige kæbebro. Fuldkæbebroer er en utrolig holdbar løsning og vil i mange tilfælde holde sig fin og flot resten af patientens liv.

Tandbroer med implantater laves af tandlæger, som har en særlig uddannelse og erfaring inden for dette område – såkaldte specialtandlæger. Dette gør, at du ikke kan få lavet en bro med implantater hos din almindelige tandlæge.

Mere information
Ønsker du at vide mere omkring kæbebroer med implantater, så tag kontakt til nogle af de adskillige specialtandlæger, som udfører denne type operationer i Danmark. Derudover kan du også søge mere råd og vejledning omkring dette innovative og særdeles effektive tandindgreb på internettet. Kæbebroer holder i mange år og giver dig følelsen af nye og naturlige tænder tilbage og er således en investering, som du vil drage stor nytte af på både kort og langt sigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar